КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПРИЯТНАТА РАЗХОДКА С КОЛАТА ДА ЗАВЪРШИ В КАНАВКАТА

Скъсването на вентил е потенциален източник на искания за компенсации към автосервизите и води до недоволство от страна на клиентите. В най-лошият случай неправилно поставен компонент в автомобилната гума, може да застраши живота на пътниците. По – специално и с голямо внимание трябва да се борави по време на монтажа на гумени вентили. Сега с REMAXX FLUID, REMA TIP TOP Ви предлага, един продукт, който ще улесни работата Ви и ще доведе до по-висока безопасност при експлоатация.

remaxx fluid.jpg

За пресата това е бил „един странен случай”: „.....вентилът на гумата се разкъса, докато колата беше в движение. Спортен автомобил с 260 к.с., се приземи в канавката само три дни след монтирането на нови спортни джанти. За радост, шофирането с 80 км/ч не доведе до сериозни наранявания  - но, превозното средство беше тотално отписано....”.

Според ETRTO /The European Tyre and Rim Technical Organisation/ максимална скорост за гумени вентили е 210 км/ч, и нейното превишаване може да доведе до скъсване на вентилите. При експлоатация на съответната кола, която споменахме по-горе, това не може да се изключи. Да решим, че колата се е движела сравнително малко по-бързо от обикновеното, в периода между инсталация на новите джанти и инцидента.

Практиката до сега е вентилите бъдат поставяни сухо или да се мажат с монтажната паста, преди да бъдат вкарани в отвора на джантата на гумата. За да се стигне до толкова екстремен инцидент, по време на монтажа трябва да е била приложена доста сила, която да предизвика фини пукнатини, които вследствие са довели до цялостното откъсване на вентила, дори и при сравнително ниска скорост. Употребата на монтажна паста е неудобно, тъй като четките са твърде големи за малките вентилни тела. Един по-бърз и сигурен начин е използването на REMAXX FLUID от REMA TIP TOP – една специална монтажна течност, която идва в удобна метална опаковка с гъба. Продуктът е предназначен за чиста и сигурна инсталация на висококачествени TPMS  сензори и гумени вентили. /Tire Pressure Monitoring System или Система за Мониторинг на Налягането в Гумите/.

Точно преди монтаж, гумения вентил се овлажнява с REMAXX FLUID, използвайки прикачената гъба. Течността има висок начален смазочен ефект, който намалява необходимостта от сила при поставяне.

Ефектът на бързо съхнене позволява плътното прилепване на вентила към джантата. Сензорите за налягане са защитени от повреда когато бъдат монтирани върху гумата.

REMAXX FLUID е икономичен за ползване, не вреди на околната среда и позволява бързо поставяне. При изсъхване, повърхността на вентила и гумата остават чисти.

.............. Но, местният съд на Баварският град от район Швандорф, който е разбрал за случая, задържа механикът, който носи отговорност за монтирането на джантите и вентилите!

rema-tip-top-remaxx-fluid.png