КОРЕКЦИЯ НА ЦЕНИ АПРИЛ 2018

Уважаеми Клиенти,

Поради генерално увеличаване на разходите, особено на персонал и енергийни разходи, се очаква РЕМА ТИП ТОП АГ да увеличи цените на своите продукти средно с 3%, считано от април 2018 г.  

Въпреки, че непрекъснато се взимат мерки за противодействие на ситуацията, обстоятелствата принуждават фирма РЕМА ТИП ТОП АГ да коригира цените на своите продукти в съответствие на производствените си разходи.

Желаем да Ви уведомим, че заявки на актуалните цени, може да направите до 10.03.2018 г.

Бихме искали да използваме тази възможност да Ви благодарим за непрекъснатото сътрудничество и за бъдещата подкрепа с оглед на предизвикателствата, пред които сме изправени във все по-конкурентната пазарна обстановка.

Новата ценова листа може да очаквате в началото на месец Април, 2018.

При възникнали въпроси екипът на Рема Тип-Топ Комерс ООД е на Ваше разположение!

ВЗЕМЕТЕ СВОЯТ ТИП ТОП ПОДАРЪК ......... СЕГА!

Уважаеми клиенти,

Рема Тип Топ АГ е надеждният партньор на пазара за Вашите най - добри ремонтни материали в продължение на десетилетия.
Ето защо Ви предлагаме да вземете Вашият ТИП ТОП подарък ........... сега!
- при еднократна поръчка над 500,00 лева без ДДС получавате най - новият ни продукт Remaxx Fluid за лесното и безопасно поставяне на универсални и TPMS вентили
- при еднократна поръчка над 1000,00 лева без ДДС ще получите доказалият се №1 продукт Bead Sealer за уплътняване на проблемни джанти при монтаж на гуми
Промоцията е валидна до 31.01.2018 г.

Remaxx Fluid

Remaxx Bead Sealer

THE TIRE COLOGNE 2018 – 29.05.2018 – 01.06.2018

Специализирания търговски панаир THE TIRE COLOGNE в гр. Кьолн е международен панаир в сфертата на регенерата на гуми, представяне на нови модели гуми, търговия с гуми, технология за гуми, както и вулканизация. Многобройни национални и международни изложители ще представят най-новите разработки в тази индустрия през 2018, както и свързани продукти като каучук,  каркаси, вътрешни гуми, оборудване за сервизи за моторни превозни средства, специализирано оборудване, оборудване за производство на гуми и регенерат. Също така ще бъдат представени продукти за безопасност на труда, франчайз системи и нови концепции. 
Като посетител на изложениeто за гуми THE TIRE COLOGNE можете да видите най-новите продукти и технологии на фирма РЕМА ТИП ТОП АГ, да разговаряте с експерти, да се вдъхновите от новаторски идеи и да създадете нови контакти. 

В периода 11.09.2018 -15.09.2018 ще се проведе и панаира REIFEN 2018 в гр. Франкфурт на Майн – наследник на известния панаир REIFEN в гр. Есен. Повече информация за участието на РЕМА ТИП ТОП АГ в професионалното изложение, очаквайте в следващите ни издания.

Очакваме Ви скъпи настоящи и бъдещи клиенти! 
За нас екипът на РЕМА ТИП ТОП ще е удоволствие да ни посетите.
По-детайлна информация очаквайте през 2018 година.
При интерес може да се свържете с нас.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПРИЯТНАТА РАЗХОДКА С КОЛАТА ДА ЗАВЪРШИ В КАНАВКАТА

Скъсването на вентил е потенциален източник на искания за компенсации към автосервизите и води до недоволство от страна на клиентите. В най-лошият случай неправилно поставен компонент в автомобилната гума, може да застраши живота на пътниците. По – специално и с голямо внимание трябва да се борави по време на монтажа на гумени вентили. Сега с REMAXX FLUID, REMA TIP TOP Ви предлага, един продукт, който ще улесни работата Ви и ще доведе до по-висока безопасност при експлоатация.

remaxx fluid.jpg

За пресата това е бил „един странен случай”: „.....вентилът на гумата се разкъса, докато колата беше в движение. Спортен автомобил с 260 к.с., се приземи в канавката само три дни след монтирането на нови спортни джанти. За радост, шофирането с 80 км/ч не доведе до сериозни наранявания  - но, превозното средство беше тотално отписано....”.

Според ETRTO /The European Tyre and Rim Technical Organisation/ максимална скорост за гумени вентили е 210 км/ч, и нейното превишаване може да доведе до скъсване на вентилите. При експлоатация на съответната кола, която споменахме по-горе, това не може да се изключи. Да решим, че колата се е движела сравнително малко по-бързо от обикновеното, в периода между инсталация на новите джанти и инцидента.

Практиката до сега е вентилите бъдат поставяни сухо или да се мажат с монтажната паста, преди да бъдат вкарани в отвора на джантата на гумата. За да се стигне до толкова екстремен инцидент, по време на монтажа трябва да е била приложена доста сила, която да предизвика фини пукнатини, които вследствие са довели до цялостното откъсване на вентила, дори и при сравнително ниска скорост. Употребата на монтажна паста е неудобно, тъй като четките са твърде големи за малките вентилни тела. Един по-бърз и сигурен начин е използването на REMAXX FLUID от REMA TIP TOP – една специална монтажна течност, която идва в удобна метална опаковка с гъба. Продуктът е предназначен за чиста и сигурна инсталация на висококачествени TPMS  сензори и гумени вентили. /Tire Pressure Monitoring System или Система за Мониторинг на Налягането в Гумите/.

Точно преди монтаж, гумения вентил се овлажнява с REMAXX FLUID, използвайки прикачената гъба. Течността има висок начален смазочен ефект, който намалява необходимостта от сила при поставяне.

Ефектът на бързо съхнене позволява плътното прилепване на вентила към джантата. Сензорите за налягане са защитени от повреда когато бъдат монтирани върху гумата.

REMAXX FLUID е икономичен за ползване, не вреди на околната среда и позволява бързо поставяне. При изсъхване, повърхността на вентила и гумата остават чисти.

.............. Но, местният съд на Баварският град от район Швандорф, който е разбрал за случая, задържа механикът, който носи отговорност за монтирането на джантите и вентилите!

rema-tip-top-remaxx-fluid.png

TIP TOP M-RCF - Пластири без лепило

Списание „Каниони” публикува в своето издание /брой 6 за 2016 г./ специална статия на тема Tip Top M-RCF (Modular Radial Cement Free)  - пластири без лепило, с които Вие работите без какъвто и да е разтворител.  Статията  представя предимства за ползвателите, както и интересни факти за технологията при работа с пластири M-RCF

10000005424141_b.jpg

Немската компания „Daimler” разчита на REMA TIP TOP за осигуряване ремонтни автомобилни услуги при повреда.

Немската компания „Daimler” разчита на REMA TIP TOP за осигуряване ремонтни автомобилни услуги при повреда. Автомобилите за пътна помощ на компанията в Европа трябва да бъдат снабдени със сет SRAS PROFI.

Партньорство при повреда: REMA TIP TOP ще оборудва всички клонове на Мерцедес в Европа със сет SRAS – комплекти за спешни случаи. Този нов професионален комплект е оборудван в сътрудничество с „Daimler” и е с дизайн, който отговаря оптимално на ежедневни сервизни нужди на пътна помощ.

Договорът, който сключи REMA TIP TOP с  „Daimler AG” включва доставка на сетове SRAS PROFI в 24-часовите сервизи за спешни случаи на Мерцедес в Европа. Сетовете позволяват професионално уплътняване на повредени гуми, както и превозното средство да бъде безопасно придвижено до всеки подходящ автосервиз в радиус до 80 километра. За разлика от други производители на уплътнители, тези на REMA TIP TOP предлагат една перфектна вулканизация на уплътняването, като се предотвратява проникването на вода и мръсотия. Движението на автомобила може да продължи и гумата да бъде ремонтирана дълготрайно в подходящ автосервиз.

Това продължително партньорство с компанията „Daimler” служи като еталон по отношение на другите автомобилни производители и ремонтни услуги за пътна помощ.

Сет SRAS PROFI е свободно достъпен в нашата продуктова гама с Кат. № 510 3610, замествайки предишният сет SRAS с Кат. № 510 3603.  Заедно с други подобрения, броят на фитилите е увеличен от 25 на 40 и количеството на цимент от 40 на 80 грама. Инструментите в новия сет отговарят на най-високия стандарт за качество и позволяват прецизен начин на работа. Комплектът включва фреза - 6 мм, използваща се в комбинация с акумулаторен винтовер, който е част от стандартното оборудване в автомобилите на Мерцедес за пътна помощ. Допълнително в сета е включена и ръчна пила. Ново в комплекта е съдържанието на предупредителните стикери, които показват, че автомобила може да се движи с ограничение до 80 км/ч.

Фитилите се предлагат също и самостоятелно с Кат. № 510 3710, за да допълните своя комплект. По – семплите комплекти RAS ще останат в продажба.  

РЕСТАРТИРАЙТЕ С ПЛАСТИРИ, ПОДСИЛЕНИ СЪС СТОМАНЕН КОРД

Пластирите от серията със стоманен корд, бяха изключително популярни в миналото, особено сред специалистите в сферата на регенерата и ремонта на гуми. Многократното увеличено търсене на тези продукти,  доведе до подновяването им в продуктовата гама на REMA TIP TOP.

За да се избегне объркване с доказано изпитаната серия RAD 500 Арамид, пластирите, съдържащи радиален стоманен корд са модернизирани с идентичен дизайн, но с нов сериен номер RAD 300.

Най-голямото предизвикателство при въвеждането им отново беше доставката на гумираният стоманен корд, който да е еквивалентен с оригиналния стоманен корд, поставян в новите камионни гуми. Дългият период на сътрудничество с водещите производители на нови гуми затвърди REMA TIP TOP като надежден доставчик и партньор, което даде възможност на REMA TIP TOP да закупи оригинален стоманен корд от производителите на нови гуми и да произведе RAD 300.

Сега вече няма какво да пречи в производството на RAD 300!

21016.jpg

Балансиращи пластири за гуми

Гумите се балансират, за да бъде движението по - гладко и равномерно. Обикновено  необходимите балансиращи тежести се монтират на джантата. Но има и случаи, както при самолетните гуми, при които балансирането се прави на самата гума. Баланса се поставя от вътрешната страна в най-леката част на гумата с помощта на подложки. В този вид приложение е важно да се използва „тежка” каучукова смес за изработката на балансиращия  пластир, с цел да се запазят малки размерите на пластира.

Законовото изискване забранява употребата на оловен оксид, чиято употреба беше често срещана до сега. Отделът за бизнес развитие на REMA TIP TOP AG е разработил специална смес с висока плътност за новите REMA TIP TOP балансиращи пластири. Те се предлагат в 3 различни размера. Всеки от тях може да се поръча с тежест от 15 гр. до 280 гр. Монтирането става по същият начин както REMA TIP TOP ремонтните пластири

REMA TIP TOP балансиращи пластири

REMA TIP TOP балансиращи пластири

Нови филмчета за TRM (Ремонт на гуми) обучения

Посете нашият REMA TIP TOP YouTube Chanel, където можете да намерите новите обучителни филмчета, демонстриращи точната процедура за ремонт на гуми с REMA TIP TOP ремонтни материали и съвети при вулканизация. Може да прегледате и да изберете предпочитаната от Вас техника. Приятно гледане! 

Ново оформление на REMA TIP TOP таблиците с ремонтни графики

След проведени запитвания и разговори със своите клиенти, REMA TIP TOP ревизира таблиците с ремонтни графики. Актуализираните таблици се отличават с цветни колони, показващи най-новите стойности за страницата и зоната на рамото.  По-долу може да откриете новите подобрени таблици.

 

Таблица RAD 100

Таблица RAD 500

Таблица Диагонални пластири

Таблица UP

Таблица RAD 300

Таблица MCRF

Таблица Equal

Пластири серия RAD 100

Поради високото търсене, REMA TIP TOP въвежда отново пластири размер RAD 112 и RAD 114 в серията RAD 100. Приложението на RAD 112 и RAD 114 може да откриете в актуалната таблица за ремонтни графики при серия RAD 100. Имайте предвид, че RAD 116 е способен да покрие същият размер повреда, както RAD 112 и RAD 114. От Вас зависи дали ще предпочете да използвате размерите RAD 112 и RAD 114 или да ги заместите с размер RAD 116. 

Поръчайте Вашите пластири RAD 112 и RAD 114, като ни посетите или се свържете с нас!  

RAD 114,  Кат. №    512 1140, Размери:   130 х 85 мм

RAD 114, Кат. № 512 1140, Размери: 130 х 85 мм


 

RAD 112, Кат. №   512 1120, Размери:   115 х 70 мм

RAD 112, Кат. № 512 1120, Размери: 115 х 70 мм

REIFEN 2014: новости от Рема Тип Топ

Водещият световен панаир в областта на гумите, REIFEN 2014 е съвсем скоро. Рема Тип Топ и тази година ще представи гама от продуктови иновации. Акцент тази година е PROBALANCE 7930 PAGURO мобилна машина за баланс на камиони. В допълнение, REMA TIP TOP ще представи многофункционална машина PROMAXX FORCE 1200 за монтаж и демонтаж на гуми за леки автомобили,невулканизирани OTR пластири, M-RCV и M-RCF пластири, както и други нови продукти. Щандът на компанията може да бъде намерен на място 1D11 в Зала 1, и е с площ от 650 m².REIFEN 2014 ще се проведе в Германския град Есен, от 27 до 30 Май.

 

За повече информация относно REIFEN 2014 посетете: http://www.reifen-messe.de/

 
Source: http://www.rema-tiptop.com/newsroom/