РЕМА ТИП ТОП КОМЕРС ООД е официален представител на REMA TIP TOP AG - лидер в областа на защита от индустриална корозия и износване, и цялостни решения по изграждане и поддръжка на транспортни системи. Фирмата Рема Тип Топ Комерс започва своята дейност през 1994 година като представителство на Stahlgruber Otto Gruber GmbH. Две години след това Рема Тип Топ Комерс е вече напълно самостоятелна фирма, като запазва правата си на официален представител за България. В този период основната дейност на фирмата е фокусирана в областта на ремонти на ГТЛ и облицовки срещу износване и корозия.

През 1998 към дейността на фирмата се включва и цялостното представяне на гамата автомобилни продукти на Stahlgruber Otto Gruber GmbH ( днес Rema Tip Top AG и Stahlgruber Otto Gruber AG), която включва ремонтни материали за гуми на леки, тежки, агро и индустриални автомобили, както и сервизно оборудване с високо качество. 

С постоянство и експертно техническо консултиране, екипът на фирмата вече повече от 20 години си партнира с най-големите фирми в областите добивна, металургична и химична промишленост, както и енергетика и транспорт. Отстояваме високи изисквания за качество, сервиз и поддръжка на място, което ни прави предпочитания партньор за нашите клиенти. 

Нашата фирмена политика е да изграждаме ангажираност и доверие в екипа и дългогодишни партньорства с нашите клиенти.


Пловдивски Панаир, 1997

Пловдивски Панаир, 1997

Как е започнало всичко...

Историята на компанията започва с основаването на Gruber & Co от братята Ото и Уили Грубер през далечната 1923 година. Първоначално те търгували изключително с винтове и дребни метални части. През 1928 г., те започват с продажбата на компресори, подемни платформи и стоманени винтове. Оттам идва и името на фирмата Stahlgruber, което на народен език означава "стоманените Грубер". Индустриализацията и прогресивната моторизация на производството, позволяват на компанията да стане водещ търговец на едро на аксесоари за автомобили, инструменти и сервизно оборудване. 

През 1935 е основано дружеството с ограничена отговорност Otto Gruber & Cо, базирано в Мюнхен. От 1937 се произвеждат камерни лепенки за ремонт на гуми,  а от 1938 и маншети и пластири за ремонт. Малко след края на войната е разработена и технологията за студена вулканизация, която за пръв път позволява устойчив на температура ремонт на вътрешни гуми на автомобили. Новият продукт е наречен "Tip Top" .

След войната, компанията преживява стабилен подем.  Втори производствен център е създаден в Фурстенцел, близо до Пасау. През 1950 г. компанията открива първите си международни офиси в Италия и Япония. През 1954 г. е открита и фабриката в Поинг, а през 1960 г. , и в Десдорф близо до Кьолн. От 1965 г., се произвеждат и материали за защита от износване, а от 1969 г. и първите машини за вулканизация.

В периода след 1990 г., компанията се разраства и се основават фабриките в Борна, Витенберг и на други места. През 2002 г. цялата компания се мести от централата си в Мюнхен до Поинг. 

През 2007 се основава  дружеството с ограничена отговорност Rema Tip Top GmbH, което през 2008 г. се слива с Stahlgruber Otto Gruber AG.  През 2009 г., се осъществясва придобиването на Dunlop Belting (Pty) в Южна Африка, производител на транспортни ленти.  От 2010 фирмата разполага с независим отдел за разработка и развитие на нови технологии, Alfa Development GmbH.

През 2014, фирмата се пререгистрира като акционерно дружество под името Rema Tip Top AG.

Г-н Илиев, управите на Рема Тип Топ Комерс, и сътрудници с г-н Клаус Ласковски, Rema Tip Тоp GmbH

Г-н Илиев, управите на Рема Тип Топ Комерс, и сътрудници с г-н Клаус Ласковски, Rema Tip Тоp GmbH

Пловдивски Панаир, 2001

Пловдивски Панаир, 2001